Türkiye Özel Okullar Derneği Eğitim Teknolojileri Platformunun “Öğrenmeyi Dönüştüren Güç: Yapay Zeka” temasıyla Doğuş Üniversitesi Çengelköy Kampüsünde düzenlediği, birbirinden değerli konuşmacıların yer aldığı, benim de bir sunum yaptığım Eğitim Teknolojileri Konferansı harika izler bırakarak sona erdi.
Eğitimdeki yenilikleri, eğitim teknolojilerini, yapay zekanın dönüştürücü gücünü konuşup değerlendirdiğimiz konferansta ben de “Müzik Derslerinde Web 2.0 Araçlarının Kullanımı” konulu bir sunum gerçekleştirdim. Özellikle pandemi ile birlikte zorunlu hale gelen uzaktan eğitim, bizlere kısa sürede uzaktan toplantı araçlarını, etkileşimli web sitelerini keşfetmeyi, web 2’yi işbirlikli olarak kullanıp derslerimize entegre etmeyi öğretti. Web 2.0, web 3.0 derken hemen ardından gelen yapay zeka, doğru kullanıldığında özellikle biz eğitimciler için derslerimizin sıkı bir yardımcısı oldu. Doğuş Üniversitesi Çengelköy Kampüsünde tüm gün gerçekleşen Eğitim Teknolojileri Konferansında bu konuları konuştuk, tartıştık, yapay zeka bağlamında eğitimin geleceği hakkında fikirlerimizi ortaya koyduk.
Eğitim Teknolojileri Konferansında yapacağım sunuma hazırlanırken aklıma yapay zekayla ilgili farklı sorular da geldi. Örneğin otonom araçlar kaza yaptığında suçlu kim olacaktı ya da yapay zeka ileride gerçek insana ulaşmanın maliyetini arttıracak mıydı… Tüm bu soruları ve daha fazlasını konuşup masaya yatırdığımız Eğitim Teknolojileri Konferansında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.