Eğitim öğretim döneminin dışında bu yaz döneminde de öğrencilerimle birlikteydim. Birlikte birbirinden güzel etkinlik ve çalışmalar gerçekleştirdik. Müziğin toplu zeka alanlarına katkısı da düşünüldüğünde, bu anlamda göstermiş oldukları gelişim ve başarıya şahit olmak harika.
10. Nar Çiçekleri Festivali kapsamında yıl boyu öğrendiklerini izleyenlerle buluşturdular.
8 yıldır bağlama derslerini yürüttüğüm Nar Sanat Eğitim Kursu tarafından bu yıl onuncusu düzenlenen ve Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi’nde 29-30 Haziran günleri gerçekleşen Nar Çiçekleri Festivali kapsamında öğrencilerim sahne aldı ve yıl boyu öğrendiklerini izleyenlerle buluşturmanın yanı sıra, topluluk karşısında birikimlerini sunarak öz güven tazeledi.
Etkinlik sonrası gerek öğrendiklerini izleyenlerle paylaşmanın, gerekse sahne tecrübesiyle kazandıkları unutulmaz deneyimin mutluluğunu yaşayan öğrencilerim başarı ve katılım belgelerini aldı.
Kültürel farkındalık etkinlikleri kapsamında 3-6 yaş grubu çocuklarımızla bağlamamızı tanıdık, türkülerimizi öğrendik.
Müzik eğitiminin bana göre gereklerinden biri de kültürel farkındalıktır. “Toprağı bilmeyen betonda yürüyemez” anlayışından hareketle çocuk ilerde hangi enstrümanı seçerse seçsin, hangi enstrüman veya müzik dalına ilgi duyarsa duysun; öncelikle kendi müziğini, kendi kültür ve enstrümanlarını tanımalı. Tanımalı ve kendi kültürünü bir pencere olarak kullanmalı.
Nar Sanat Eğitim Kursu bünyesinde bulunan Nar Sanat Anaokulu’nda tam da böyle bir çalışma gerçekleştirdik. 26 Temmuz’da yaptığımız etkinlikte 3-6 yaş grubu çocuklarımızla bizim enstrümanımız olan bağlamamızı tanıdık ve türkülerimizi öğrendik.
Faydalı olmak, hayatlarına dokunmak ve karşılığını gelişimlerini, başarılarını görerek almak güzel.
Çocuklarla paylaşmak güzel.